17 thoughts on “Wolverine [35]

 1. dar munch a avut alte probleme “existentiale” iti amintesti sper ca am vorbit despre asta la postul tau din trecut :) pe cand wolverine incearca sa corecteze trecutul a carui victima a fost .. fara sa se adanceasca in nebulosul / neantul “obsesional” generator si proiector de dureri :roll:

 2. @ cinemavictoria:

  Offtopic?! Ohoo, cata dreptate ai. Crezi insa ca acest lucru ne poate ajuta sa construim un alt viitor, sa “alegem” un altul din multiplele la fel de posibile viitoruri? Sa luam cazul lui Wolverine – care si mie imi place, varianta comics insa :D Ce rezolva el luptand cu trecutul?

 3. daaa .. asta ziceam cumva . prezentul e azi . de miine incepe viitorul . deci : viata este astazi si poate miine . doar daca nu suntem prizonieri in lantul trecutului :roll:
  e clara treaba cu munch . dar el a vrut durerea . lantul . retrairea . tzipatul. nu a putut altfel . totusi a hotarat sa se exprime prin mijloacele creative . e drept .

  cu tipu wolvi m-as juca in gropitza cu nisip . cu lopatzica si galetutza . eu i-as arata-o lui pe-a mea si el pe-a sa ( jucariile zic ) :lol:
  apropos de dureri .. cele sanatoase si extraordinar de suportabile sunt durerile placerii . nu ? :grin: numa sa nu facem invers . din durere o placere la asta ma refer cu proiectiile si pi-pa-po adica efectul bumerang :lol:

 4. Hm, el cu lopatzica, tu cu galetutza presupun. Jucariile zic, evident.

  Ma indoiesc ca durerile placerii sunt extraordinar de suportabile. Tare ma indoiesc.

 5. o, viitorul se “construieste” pe fiecare secunda … uite, iti povestesc o chestie destul de personala, poate cam intima :), dar s-a intamplat atat de demult incat parca-i dintr-o carte. :) as putea vorbi sa vorbesc despre asta si la persoana a treia. :) eram in facultate si intr-o zi m-am dus la strand, care era amenajat pe un lac. am traversat lacul si mi-am scos costumul de baie, apoi am inceput sa inot inapoi. dupa cativa metri, el, care ramasese pe mal, m-a strigat. am intors capul, iar el a zis: te iubesc. tu crezi ca viitorul meu nu s-a “rezemat” si pe secunda aia cand am intors capul? nu ma pune sa zic in ce fel. :)

 6. Ai dreptate, cinemavictoria. Cred ca pe “secunda aia” s-a rezemat in egala masura si viitorul sau, daca o pot spune – cu tot respectul. Iar viata a mers mai departe deoarece, din pacate (?), “secunda aia” nu a fost singura secunda…

 7. in dubito ..exact ! rele nu sunt aceste momente “dubitative” . dimpotriva ele sunt un indiciu pentru ceea ce trebuie remediat !?! poate ..

  defapt “placerea durerii” in acceptia mea se vrea “dependenta” de sentimente . trairi intense sa o definesc si eu asa mai zic banal . comun . obisnuit ( hmm …si umpic mai inocent si la o distanta salubra de hardcore – ding- uri :) )
  deci ..un fel de iubirea care vehiculeaza prin noi ( uneori isi gaseste adapost alteori este fluida si pasabila ..aaa..si prin urmare regretabil pentru “multi” trece si “pe langa noi” ? da.. mai mult ca sigur ! .. pentru ca noi trebuie sa cunoastem atat cauzele si evident sa constientizam poate ? … efectele ! restul intra la rubrica fie definitii .. :) fie urmarea fireasca si in consecinta “terapiile” ? :)

  dar inca ceva : atat placerea cat si durerea trebuie privite diferentiat . pe de-o parte .. din perspectiva masochistului cat si din cea a sadistului ! caci .. atat unul cat si celalalt “resimt” la un moment dat durerea ca placere si lipsa placerii provocata din durere drept sevraj :)

  DA ! este deja OFFTOPIC ! Tja .. cum ar zice mesterul socrates ?.. care este cea mai buna metoda sa-l cunosti pe OM ? :grin:

 8. Nu m-am gandit defel la hardcore – ding-uri + alte conotatii maso/sado. Tocmai de aceea am spus ca ma indoiesc ca durerile placerii ar fi ceva suportabil. Dependenta (cu sau fara ghilimele) de sentimente / trairi intense nu cred ca-ti da vreo placere. Nu ca independenta ti-ar da. Singura diferenta, cred, consta in faptul ca in independenta iti intelegi durerea / motivul ei. In dependenta, nu. Si atunci, in cazul dependentei, pentru a supravietui cumva, iti creezi instinctiv in jurul tau un fel de circ cretin pe care il numesti placere.

  Cea mai buna metoda de a cunoaste / manipula pe cineva? Vazand cat de dependent, si de ce, este…

  In rest, nu prea am inteles ce vrei sa spui, poate si din cauza unor paranteze neinchise – dar sunt sigur ca nu ai sa te superi din cauza asta.

  P.S. Iubirea este intotdeauna pasabila – daca stii CUM sa o pasezi :D

 9. nu o lungesc .. dar umpic nu-i bine cum privesti in lumea interioara si viziunea ta generala si stock rigida asupra naturii omului

  dependenta noastra nu se rezuma doar la cercurile restrinse intime ..
  doar la sex si relatii spontane fara prea multa potenta de extindere in profunzime
  ea ( dependenta ) are un spatiu vast .. in sensul ca noi toti suntem dependenti unii de altii. noi unii fara de ceilalti sunt definitiv si in mod irevocabil pierduti.
  fara de aceasta forma de dependenta ne pierdem bucatica cu bucatica . pe noi . pe noi insine . parti esentiale din noi .

  deci ACUL :) Exista !!!
  si.. pe acesta nu il poti pasa asa “pasabil” .. :roll:
  hmmm .. si exista nu-i asa si papusile bolnave . demontabile .. partile din ele . picioare . miinile capul .. toracele ..
  poate ca sunt chiar remontabile :) in ceva cu totul nou .. dupa fantezia noastra :)

 10. Evident ca dependenta nu se rezuma la cercurile intime / sex etc. Am spus eu asa ceva? Dependenta interfereaza cu realitatea inconjuratoare (inclusi noi) in cel mai “general” mod cu putinta, ea neputand fi restransa doar la chestiuni tip relatii-cu-schimburi-de-fluide. Din cate vad, nu am mentionat niciodata in raspunsurile mele astfel de relatii.

  Este adevarat ca relatia de interdependenta (si nu de dependenta) ne caracterizeaza / defineste in cel mai profund mod cu putinta, insa cred ca acest lucru este divers de ceea ce inteleg eu prin dependenta. Mai pe scurt: pentru mine, una este interdependenta, alta este dependenta. Si asta cred ca de la stock rigiditate mi se trage :D
  ______________

  Interdependenta nu inseamna inter-dependenta, ci interrelationare. Dependenta inseamna obsesie, interdependenta inseamna comunicare.

 11. lante .. mate :grin: ..
  draga lanternativa : atunci sa fie “inter” . clar si limpede ! mai pe savanticeste sau pe academiceste :)
  de aia le zice relatii interumane . ca asta e adevarata conditie umana . chiar daca suna pleonastic este conditionata ( aceasta conditie :) relatie ) la simtzuri , printre altele . uman fara simtzuri e “paradox” .

  dependenta sunt par exemple : de aer . de apa . de hrana . de dragoste . de bunatate. sinceritate . loialitate . etc .. desigur fara sa alunec in terenul obsesional :lol:

  dar ai totusi dreptate .. ca mai exista si o alta forma de “dependentza de iubire” si care e cam maladiva cred ca si ca sa formulez si un exemplu concret iata : ( sa zicem ca eu masochista ) fac urmatoarele “sacrificii” pentru tine : scriu pentru tine ( pe blog ) fac ce iti place tie si cum iti place tie (pana la a te imita in actiunile tale ) pentru ca TU esti ala (fat-frumos-pe-o trotineta ) care ma salvezi . mesajul asta il transmit . si daca “tu” stii si ai inteles ( pur si simplu ) vei cadea de acord sa imi dai stropul ala pe care crezi ca il astept .. altminteri imi vine sa mor ( de ciuda :) ) sau sa ma sinucid :)

  si sunt muuuulte alte asemenea “pilde”

  bun ! acum eu mai aberez cumva . o fac frecvent . e un exercitiu de destindere :grin: ca doar nu se face gaura in galaxie :lol:

  oricum ar fi .. apropos de “jocul de-a “.. cand joci cu oameni si nu cu roboti .. ai sentimente . emotii . da ?

  si inca ceva : mie nu-mi plac jucatorii perfecti – doar atunci cand inteleg ca – trebuie sa intre in competitie cu cei care le sunt pe masura ! altfel vorbim de unfair !

  gata ! l-am ingropat de viu pe wolverine ! amen ! pa !

 12. ö.Ö

  Mama, ce comentariu.

  “Fat-frumos-pe-o-trotineta” – tare. La fel de tare ca si “sa zicem ca eu sadic te voi lasa sa te sinucizi”? :D

 13. haaaa :lol: fixed point :lol: atuncea ma incadrez usor in fractiunea …aaa .. acelor “domnitze” blogheritze care promit vejnik ca dau “coltzu`” ( vorba unui blogher simpatic ) dar nu o fac in veci ???? :lol:

  also..nu numai sadicul din tine e “dezolat” eu .. in mod special ma voi arde pe rug :eek:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>