[Schhh…]

[Schhh…] era, in Comunitatea Calendarului Coerent, ocrotitorul sporturilor extreme. Acum, stim cu totii ca in momentul in care esti ocrotitorul a ceva, ai cu tine chestii cu care te apuci, in caz caaaa…, sa ocrotesti. Cateva exemple cu numar:

1. Instalatorul. El este ocrotitorul tevilor si a altor chestii ce canalizeaza apa sau interesele fiecaruia. Are cu el trusa de scule, plina de chei si unsori si pompe, special construite pentru a ocroti ba un cot de sub chiuveta, ba un canal cu gatul rosu’ si multe altele. In fact, el bandajeaza apa. E fain sa vezi apa, dar chiar oriunde.

2. Electricianul. Cu asta e mai complicat. Daca apa primului se vede, electricitatea mai rar. Se considera ca momentele in care o vedem sunt, de fapt, bad moments. Sar sigurantele, pocnesc diverse chestii prin casa si asam. Vine ocrotitorul si bandajeaza electricitatea la loc in dulii, in sigurante si in cabluri cu ciorapi gauriti. Periculos rau, dar nu mai putin exciting.

[Schhh…]. Era ocrotitorul sporturilor extreme. Saritura cu BMX-ul de la trambulina, saritura cu skate-ul de pe un bloc pe altul, a celor care fac graffiti ilegal pe locomotive cu aburi. Si altii. Ocrotea, daca sosea la timp. In general sosea. Cum a ajuns insa sa primeasca o asemenea responsabilitate este de domeniul aghiografiei contemporane.

Totul a inceput de la faptul ca [Schhh…] era un colectionar inrait, bââi! Colectiona dâre lasate in urma de schiori si fâsâituri habauce lasate in urma de parasutisti chiauni de adrenalina, fâlfâituri lasate in urma de aiaaa cu wingsuit si pârâituri de-a altora. Si pentru ca le colectiona, le si ocrotea!

Sa vedeti minune. Odata, un grup de sportivi extremi s-au gandit sa sara de pe un turn, in Franta. Din pacate, si fara ca ei sa o stie, unul avea niste probleme grave la sistemul de deschidere a parasutei – ceea ce ar fi putut sa rezulte intr-un accident tragic. Insa deja se aflau sus si isi faceau ultimele pregatiri. [Schhh…], ocrotitorul sporturilor extreme, era si el pe acolo. Nevazut, evident. Cand a observat sa tipii vor deja sa sara, s-a ingrozit de ce a putut sa vada! In exact acelasi loc existau niste fâsâituri istorice de o valoare imposibil de estimat, lasate in urma de insusi Lenormand! Dap, chiar de Louis-Sébastien Lenormand. Nimeni, NI-MENI!, nu avea voie sa rescrie aceste fâsâituri. In consecinta, [Schhh…] a actionat prompt si impecabil. I-a dat unuia din grup o dizinterie atat de puternica incat, saracul, ma rog…chiar acolo asam. In pantaloni, direct. Bââââi, sa vezi rasete pe ceilalti. Ca tipul nu-si mai putea opri asam-ul. Curgea din el ca din butoi. A renuntat, evident, sa sara si a coborat din turn in plina glorie, stralucind de rusine. Din spirit de solidaritate, nici ceilalti nu au mai sarit. Ajunsi la prima farmacie, i-au cumparat intaritoare si totul s-a redresat cu bine. Ajunsi insa la baza si controlandu-si parasutele, au vazut ceea ce ar fi trebuit sa vada de la inceput…

[Schhh…], odata trecut pericolul, a pus in jurul fâsâiturilor istorice un gard impenetrabil. Invizibil, evident.

Daca va apuca durerile de burta or smth si va aflati pe ceva munte sau turn, dati-le atentie! [Schhh…] e prin preajma.