Plecati cu (de) toate

Click pe imagini ca sa nu va credeti ochilor

M-a vizitat cineva plecat-cu-cercul. Foarte comod din partea sa sa fie plecat doar cu asa o ustensila. Altii, mai hotarati, au plecat cu de toate dupa ei. Adevarul e ca mie personal nu mi-ar place sa fiu chiar atat de hotarat. Am si eu limitele mele…no.

Cei care cred ca supa la tub, prosopul lichid, piatra ponce gonflabila, spirtul solid si farfuriile comestibile sunt niste inventii post cucerirea-spatiului-cosmic, create special sa le poti lua oriunde, oricum si in orice, ar fi bine sa priveasca imaginile  din acest post, decupate din revistele vremii. Ale acelei vremi, nuuuu ale acesteia. Ale acesteia, alta data. Acum povestim despre ale aceleia. Acelei vremi. Despre revistele si apucaturile acelei vremi.

Copyright plecat de mult cu cercul: Nicolas de Larmessin.

11 thoughts on “Plecati cu (de) toate

 1. cat de frumoaaasee sunt! ma gandesc la traducere si ce interesant trebuie sa fie sa te definesti ca lucrator in pene sau oglindar …

 2. Da, superbe chestii. Nu stiu de ce insa au fost (su)puse, chiar de autorul lor, sub eticheta de costume grotesti. Probabil pentru ca e atat de greu sa te hotarasti asupra unuia singur :D Mie mi-a placut maestrul in cufere, valize si cutii + metalistul de la fero-chimice.

 3. mie parfumierul – ca e plin de sticlute, ampule, fiole, pense, pomade de toate felurile, savonete, pastile de gura, ape din flori de portocal si ulei de cedru si tabac, pudre si esente nenumarate. apoi lacatusul – ca are torace cu cuptor. chiar ca nimic grotesc (in afara ideii de elemente scoase din context si intretesute intr-un nelaloc al lor).

 4. Cred ca toracele cu / ca si cuptor este o metafora foarte reusita :)

  Ulei de castor, sa nu uitam.

 5. Comod, da, ce sa zic… Expunerea blogosferica e un pretext bun.

  Înaintasii vad ca erau încarcati binisor. Din prezentare lipseste Postasul.

 6. “Cercule?” – habar nu am cum sa raspund la intrebarea asta…

  Teribil. Cred ca Postasul a fost gasit ingropat sub un morman gigantic de scrisori pe care si le scrisese lui insusi.

 7. Nu ai nici o vina?! Nimeni nu este absolvit de vina!

  Totul incepe cu o singura scrisoare. Cu acea scrisoare.

 8. Propuneri? Propuneri:

  “De vreti cu totii, in timpul noptii,
  un somn in tihna sa gustati,
  Nu faceti schimb de ilustrate
  cu cel primar din Carligati!”.

Comments are closed.