Making Contakt [2010]

Asa cum probabil stiti, Lanternativa, inainte de a-si mazgali posturile pe acest blog, face scurte cautari in blogosfera romaneasca pentru a vedea daca subiectele propuse nu au mai fost deja discutate, analizate, prezentate. Daca da, consider ca nu mai are rost sa o mai fac si eu odata. Acest lucru nu se intampla insa intotdeauna, iar unul dintre motive este ca, datorita acestor cautari, descopar locuri interesante – pentru mine si, sper, si pentru altii.

Cu putin timp in urma a fost lansat DVD-ul Making Contakt, care celebreaza 10 ani de la fondarea studioului M_nus, deja celebru intre iubitorii ritmurilor techno-minimaliste, a celor mai noi tehnologii media (incarnate in diverse instalatii audio/video) si a modului in care audienta este invitata sa comunice/interactioneze cu artistii de pe scena.

Deoarece M_nus este casa de discuri a unora dintre artistii mei preferati, printre care pot enumera, printre altii, pe finlandezul Mika Vainio, berlinezii de la Maurizio, elvetienii de la Galoppierende Zuversicht, acest DVD nu poate fi decat extrem de binevenit.

Acest DVD a fost deja prezentat in cadrul blogosferei din RO (gasiti voi pe unde), asa ca am sa prezint mai jos doar cateva materiale exemplificative in ceea ce priveste continutul discului:

N.B. Click pe imagini!

M_inus

MySpace

_____________

Underground Radio este o comunitate romaneasca, ce promoveaza artisti din zona Tech-House / Deep-House & Minimal-Tech, pe care am descoperit-o cautand informatii despre Making Contakt. Pentru cei interesati de astfel de sonoritati, un click este recomandat.

Underground

MySpace