Layered

…si spunea: dap, tipa lucreaza in Twistor theory. Habar nu are despre viata reala. Am intrebat: care viata reala?! Nu exista o Viata reala. Exista infinite vieti reale in interiorul carora ne miscam…

Chestia interesanta e ca, pentru foarte multi, o viata devine cu atat mai reala cu cat se afla mai jos pe scara socio-economica (unde nimeni din cei ce sustin o asemenea viziune nu ar vrea sa se afle…evident): cei care dorm pe sub poduri sau locuiesc in perferii sunt cei care interactioneaza cel mai direct cu viata reala. Se pare ca localizarea defineste realul si nu IQ-ul. Tipa care lucreaza in Quantum field theory nu are legatura cu viata reala nu atat pentru ca se misca in niste medii super-abstracte, cat pentru ca e in the wrong place. Cei de sub poduri stiu la fel de putine lucruri despre quante, cat stie tipa despre cum sa-ti faci o coliba din carton. Cu toate acestea, in imaginarul colectiv primii sunt favorizati.

De cealalta parte a spectrului avem Paradisul – singura locatie nelocalizabila care, in imaginarul crestin, echivaleaza cu Realitatea. Realitatea-de-deasupra (nelocalizabila) se oglindeste (inversat) in Realitatea-de-sub-pod (prea-localizabila). Intre ele si impreuna cu ele, infinite layere. Ca in fotografiile lui Nakanishi.

Nobuhiro Nakanishi