Tag Archives: Vampiri

Laurent Courau – The Tour [2010]

Vampirii ascunsi prin hrube, teroristii Noului Islam digital, cyber-calugarii care isi “mutileaza” ce le-a mai ramas din corpuri in cautarea Absolutului, toti – inclus eu – asteapta cu sufletul la gura noua creatie a lui Courau & Co.

The Tour. Chroniques d’un monde au bord du gouffre, se vrea

un tour du monde inédit, sur les pas de Lukas Zpira, de son épouse Satomi et de sa fille Mayliss. Un périple en guise de témoignage de l’état d’une planète au bord du gouffre et de l’implosion, une forme d’instantané choc et terminal de notre présent et de notre avenir forcément communs dans un monde globalisé, depuis les bas-fonds jusqu’aux hauts-fonds, sur les cinq continents, aux confins des immensités virtuelles et bien au-delà de la réalité consensuelle.

Mai multe info, aici.

Tomohiro Hirata – Trinity Blood [2005]

Razboiul dintre vampiri si umanitate intr-o societate decadenta post-apocaliptica, splendid invesmantata. Cu toate ca aceasta serie anime a aparut cu destui ani in urma pentru a deveni extrem de cunoscuta printre iubitorii genului, mi-am asumat riscul de a o prezenta, minimalist si dupa aproape 5 ani de zile, si aici, pe Lanternativa. Fara trailer.

Intreaga serie manga poate fi citita on-line aici.

Cele 24 de episoade ale seriei animate pot fi DL in diverse calitati video (de la .avi pana la 6XDVD9) de pe diverse locatii internautice.

P.S. Prin episodul 11 se vorbeste si in romaneste: unul din personajele principale este facut, discret, dobitoc si prost.

Leprozeriile modernitatii

Elegy, nr. 42

Ce am descoperit? Ca suntem inconjurati de Undergroud. Il respiram, ne penetreaza porii, asediindu-ne interiorul. Devenim noi insine epave fumegande ce isi lasa solzii peste marea de asfalt incins a orasului. Moartea nu mai este reprezentata de putrefactie, ci de o degradare imobiliara, neo-oamenii imbatranind ca un cos de fabrica sau cinematograf scos din functiune. Din lipsa de pelicule.