Tag Archives: Sinucidere

10 (neterminat)

Atatea luni s-au scurs de la moartea unia dintre cei mai talentati designeri contemporani.  Avea 40 de ani cand a fost gasit spanzurat in apartamentul sau.

Prezentarea colectiei neterminate a lui McQueen a avut ceva din aura mistica a Absentei, a Crucii fara corp. Senzatia a fost cu atat mai puternica cu cat show-ul a fost urmarit doar de circa 10 persoane, fara muzica (in clip-urile de mai jos a fost adaugata abia dupa aceea, cu ceva timp in urma putandu-se inca urmari fara sunet), fara reporteri seminebuni, fara ecrane gigantice, fara aplauze. Intr-un show care a fost exact inversul a ceea ce el stia sa pregateasca cu ocazia lansarii fiecarei colectii, McQueen s-a simtit prezent mai mult ca niciodata.

Baroc pur, in care culoarea neagra a doliului explodeaza intr-o jerba (parut) multicolora. Daca Bizantul ar fi avut timp sa decada, sunt sigur ca intrarea sa in eternitate asa ar fi aratat.

Tetsuya Ishida

“I’m 23 and want to die. I can travel anywhere.”

Ishida avea 32 de ani (1973 – 2005) cand a fost sarutat de tren.

Mai multe lucrari a artistului japonez puteti vedea aici si aici.

Omul contemporan: Recycle Bin-ul

Un articol cam invechit / mainstream: Japan’s internet “suicide clubs”. Evident, opiniile membrilor diverselor comunitati on-line care promoveaza sinuciderea difera enorm de cele care pot fi gasite in ziarul de la cafeluta sau in programul de dimineata de la TV.

Statistici

Helmut Schäfer. Last Login: 10/15/2007

Motto: “[T]he point is that so much words existing, and we get better and better to use them for hiding the truth”.

Helmut Schäfer

Noise can be seen as the chance to go into the back of things, as a therapy which is able to confront ourselves with others lesser good looking sides of life without getting frustrated by this. See it as a source of very special energies, it gives power to see more clear and swim against.

Helmut Schäfer a murit, luandu-si viata in 2007.

Thought Provoking:

Unreleased:

Pagina MySpace.

Aici si aici.

…si spunea:

when you are sensitive enough there is a lot of music into noise.

BDN. 20

Au trecut 20 de ani de la aparitia primului album-caseta a uneia dintre cele mai importante nume din scena industrial / noise europene intitulat Temp Tations. Brighter Death Now este numele de scena a artistului suedez Roger Karmanik, fondatorul casei de discuri Cold Meat Industry. BDN a evoluat intre timp.

A1. Now:

B3. Bloodsex & Murder:

—–

Unul dintre vechile interviuri date de Roger (revista Audio Drudge. The Power of Electronics Issue # 6/1995):