Tag Archives: Rick Owens

Tensiuni

Sunt obsedat de chestii. Doua cate doua. Una din cele mai persistente obsesii este cea referitoare la minimalism / arta baroca. Cum se poate sa-mi placa doua curente care, in ochii multora, sunt practic diametral opuse? Barocul (aparent) incarcat* vs. minimalismul pur, curat…

Nu stiu ce si cum sa spun, dar foarte recent am realizat un lucru foarte fain – care, din varii motive, mi-a scapat: Rick Owens (pe care l-am mai mentionat aici pe blog de cateva miliarde de ori) si-a deschis primul magazin tocmai in incinta Palais-Royal, resedinta Cardinalului Richelieu.

“I was thinking … Christ’s empty tomb”, spunea Rick referindu-se la stilul dormitorului sau. Iar Amos sublinia pe undeva: “Baroque art is impregnated with sensuality”. Ca si arta minimalista, in care lemnul patrunde marmura. Sa nu-si ia zborul…

Rick Owens Furniture

____

* Multi confunda barocul cu rococo-ul. Muzica lui J.S. Bach este de un minimalism uluitor, iar pus alaturi de un compozitor rococo ca Biber practic nici nu se aude.

Michele Lamy

[Vogue Paris November 2010]

Michele Lamy = nevasta, muza, colaboratoarea lui Owens. Rick. Rick Owens.

Maria Luisa catre Owens:

– I’m interested in your colors. You’re not a color person, obviously. At least not bright colors.

Owens raspunde:

– A friend of mine came to my studio and she said: “Your collections are all the colors of a dying bird”.

Rick Owens, monstrul elegant

Rick Owens este unul dintre putinii creatori de moda care mi-au facut, din start, o impresie excelenta. Poate si datorita figurii sale absolut bestiale, fascinante. Mi-am adunat de-a lungul timpului tot felul de materiale despre Rick (printre care si un tricou) insa le-am tinut doar pentru mine, ca un fel de blazoane personale. Iata insa ca The New Yorker a prezentat in numarul sau pe martie, anul trecut, un amplu interviu cu designerul american stabilit la Paris, intr-unul din fostele apartamente al lui Chirac. Datorita acestui fapt, si a celui ca acum am blog, m-am gandit ca ar fi timpul sa vi-l introduc pe The Elegant Monster.

Continue reading Rick Owens, monstrul elegant