Tag Archives: Radio

Frecvente de inceput de secol

Asa cum exista colectionari de radiouri, asa exista colectionari de pocnituri, paraituri, fasaituri, de intre-posturi, de frecvente ce nu mai exista, de “misca antena mai la stanga, mai la stanga, maaai”, de “taci din gura ca nu aud ce spune!”, de “iar s-a rupt ata de la frecventiometru”, de “ce faina e luminita aia verde din dreapta sus! Pot sa o ating? Nu!”, de “Afganistan?!”, de “unde mai repara asa ceva?!”, de “mai sterge si tu radioul ala de praf” si de multe altele.

Continue reading Frecvente de inceput de secol

Clifford Stoll

Pentru cei ce nu stiu, dar sunt totusi pasionati de sonoritati artificial-industriale, Stoll a fost unul dintre primii studenti ai lui Robert Moog (unul dintre pionierii muzicii electronice si inventatorul sintetizatorului Moog), de la nasterea caruia in acest an se implinesc 75 de ani.

Mai jos puteti urmari un fascinant clip in care Stoll vorbeste despre tot si despre toate – inclus Moog si experimentele sale (de pe la minutul 7), sticlele Klein si provocarea viitorului. Puteti vedea cum se foloseste rigla de calcul (in caz ca ati chiulit de la orele de trigonometrie) si cum puteti calcula vitezaaa luminii, pornind de la cea a sunetului.