Tag Archives: preot

Raúl Ruiz – The Suspended Vocation [1978]

The Suspended Vocation [1978] aduce in discutie niste chestiuni a naibii de plictisitoare, aka existentiale:

Ostensibly a faithful adaptation of Pierre Klossowski’s autobiographical novel about the struggle between rival doctrinal factions with the Catholic Church, The Suspended Vocation illustrates Ruiz’s belief that institutions, in order to survive, must treat all forms of dissidence as treason. In 1942, a film entitled The Suspended Vocation was begun by a group of monks; running out of money, they abandoned the project. Twenty years later, a religious order hires a professional director to again take up this film project; the director, having examined the earlier footage, concludes that it is unusable. He decides to use professional actors, at which point the church authorities, fearful of the escalating costs, withdraw their support. Finally, in 1971, a third attempt is made to rework all the material into a coherent form.

Un film absolut recomandat tuturor celor carora le place sa incetoseze diferentele dintre responsabilitate si evadare (am numit-o responsabilitatea evadarii).

Sithwomb

Un proiect polonez de DA / Deep drone. Sper sa ma ajute sa traiesc o viata lipsita de inspiratie.

> Intreg albumul Chagras Hegemony, here.

_______

Cu ani in urma, am prezentat aici Sistrenatus:

Noua fata a agalmatophiliei

O anti-muzica a carui rol este de a încetosa, de a reduce la minim distanta ce separa pe om de propriul sau abis, de propria sa creatie, de a-l ajuta sa se aseze nu fata în fata cu el însusi ci cu rodul mâinilor sale. Privirea joaca aici un rol fundamental, la fel de important ca si auzul. Nu este de ajuns sa asculti angrenaje ce par a nu se mai opri vreodata – ce sunt create a nu se mai opri vreodata – ci esti dator sa le sustii miscarea, sa le ungi, sa le mângâi, sa le rogi la infinit, sperând ca, într-un târziu, vei asista la aparitia Divinitatii pe un deasupra imposibil de localizat, dar atât de vizibil încât nu va mai ramâne nici un spatiu între Tine si Ea.

Harlow MacFarlane se ascunde în spatele acestui proiect cu tenta politeistica – Sistrenatus. În primul capitol al imposibilei sale evanghelii ne povesteste despre vremurile, timpurile în care notiuni ca revolutie industriala sau industrie revolutionara sunt de mult apuse. Nu suntem decât ramasitele tremuratoare, neunse, ale unui viitor antic, primitiv, în care agresivitatea copuleaza frenetic cu atmosfera pestilentiala a istoriei. Ne nastem noi, viitorii si trecutii, cei care nu mai avem oroare decât de un singur lucru: întâlnirea cu omul!

Ascultati Sistrenatus si luati aminte: nu este de ajuns a fi om pentru a mangaia lucrul mâinilor tale.