Tag Archives: Postapocaliptic

Abara

Cu Tsutomu Nihei am facut deja cunostinta. El va fi gazda noastra si in Abara, continuarea delirului post-apocaliptic inceput in Blame! Abara pastreaza acelasi stil grafic insa nu si creaturile care populau Megastructura. Aici avem de-a face cu Gaunas – fiinte ce-si creeaza, printr-o metamorfoza stranie, un exoskeleton impenetrabil ce le permit sa intre intr-un contact nu tocmai delicat cu restul omenirii…moi. Din pacate, daca pot spune asa, seria Abara “sufera” de o abundanta de dialoguri care, uneori, o coboara intr-un mainstream suspect.

Megastructura este inlocuita in Abara de o oras compartimentat in structuri masive de talie megalitica numite sepulchers, bantuite de creaturi numite “white gauna”, gauna fiind, in vechea mitologie japoneza, o creatura de tip crustaceu ce se misca cu o viteza uluitoare, scapand astfel perceptiei vizuale. Nu insa si pentru Denji Kudo – un hibrid om/gauna – singurul care poate opri respectivele creaturi.

Blame!

Fiind de formatie arhitect, Nihei este un maestru in reprezentarea diverselor structuri arhitectonice in comparatie cu care omul, sau alte fapturi umanoide, sunt infinitezimale. Iata mai jos cateva mostre preluate din Blame!, una dintre cele mai cunoscute serii scrise si desenate de Nihei:

Blame! descrie pelerinajul etern, absurd, al lui Killy in interiorul Megastructurii – un oras imens, construit dintr-un material impenetrabil, bantuit de fiinte umane incomplete sau prea-complete, triburi transumane, cyborgi si alte creaturi siliconale – in cautarea posesorilor de Net Terminal Genes.

O prezentare excelenta a lumii si filosofiei din interiorul Megastructurii, aici.

Un forum dedicat seriei Blame!, aici.

Abara.