Tag Archives: Polonia

Numai zombie sa nu fii

Eh, se pare ca s-au dus zilele bune de odinioara in care, zombie fiind, puteai sa intri in casele oamenilor destul de usor – doar spargand ceva geam sau fortand o usa din lemn relativ putred. Astazi, daca te gandesti sa intri in aceasta subcultura, trebuie neaparat sa ai un PhD in inginerie informatica. Altfel, risti sa mori de foame.

In schimb, daca esti mai atras de vampirism decat de colegii semi-idioti din hoarda zombie, casa de mai jos poate fi un deliciu diurn. Un sicriu magnific & minimalist de proportiile unei case.

KWK

Mai multe foto

Jan Nepomucen Potocki [195]

195 de ani de la vindecarea de pricoliceala.

Uh, am vazut cu ceva timp in urma geniala ecranizare a lui Wojciech Has a romanului omonim a lui Potocki, Manuscrisul gasit la Saragossa.

Cautand, fara succes, informatii despre St. Parazit, am dat peste o serie de 3 articole – o blogotrilogie – dedicata lui Potocki, autorul cartii cu pricina.

Asadar, despre cel ce a fost

archeologist, adventurer, diplomat, plutocrat, polyglot, publisher, traveler, historian, geographer, novelist, socialite, philosopher and etnographer

si s-a sinucis din cauza ca se credea a fi devenit un pricolici, puteti citi urmand, discret, link-urile de mai jos.

How a party joke can ruin a continent

An interesting case of boredom

On reading: Tadpole traces, bird feet markings, twisted branches.

Sidi Larbi Cherkaoui – Sutra [2008]

Una dintre cele mai interesante performance-uri de dans contemporan pe care le-am vazut in ultima perioada. Coregraful flamand de origine marocana Sidi Larbi Cherkoaui, impreuna cu sculptorul englez Antony Gormley si monahii shaolin de la templul Henan, China, au realizat ceea ce puteti urmari mai jos: Sutra.

By visiting the Shaolin Temple, and working with the Shaolin Monks over several months, Sidi Larbi follows a lifelong interest of exploring the philosophy and faith behind the Shaolin tradition, its relationship with KungFu, and its position within a contemporary context.

Muzica, superba, a fost compusa de Szymon Brzoska.

Buy aici (merita imho).

_______________

Pentru cei care doresc un preview de calitate inainte de a achizitiona DVD-ul, iata cateva link-uri discrete:

Part. I + Part. II + Part. III + Part. IV + Part.V

Zbigniew Karkowski

Probabil ca va mai aminti de Helmut Schäfer. Pentru astazi am ales sa va prezint un (fost) colaborator de-al sau: polonezul Zbigniew Karkowski.

Dincolo de faptul ca a studiat cu Iannis Xenakis, Olivier Messiaen si Pierre Boulez, ca sa-i amintesc doar pe cei mai cunoscuti, trebuie neaparat de mentionat faptul ca Zbigniew si-a inceput cariera artistica in Suedia.

In anul 2008 aparea la studioul spaniol ALKU un CD superb, rol al colaborarii dintre Zbigniew si Schäfer:

In April 2007, Helmut passed away. “Eminent Risk Factor” gathers recordings from the last 2 concerts and studio session they ever made together. [aici]

II

III

MySpace

_______________________________