Tag Archives: Nihilism

Domini canes

Attilio Ariosti (1666 – 1729) – frate dominican, compozitor din perioada baroca tarzie.

____

Nu cred ca merit sa ascult o astfel de muzica. Acesta este sunetul unei lumi care credea. Nu pot sa trag Divinitatea afara de acolo si sa ma prefac, tamp, ca iubesc doar sunetul, partea estetica. Cand ascultam Bach*, urechile ne ard cu versete biblice. Mozart – chemarea la Messa. Doar cei care ingenuncheaza merita sa se bucure.

Dar astazi nu mai credem. De mult nu mai credem. I-as “invita” pe toti ateii si nihilistii intr-o sala de concert. I-as lega de scaune, strans. Cu mainile la spate. Le-as da buzele cu ruj si le-as pune pantofi cu toc inalt in picioare. Le-as rupe hainele de pe ei si as imblanzi luminile. Si i-as pune sa asculte sunetul lumii pe care ei o preaslavesc. Cu mine impreuna.

THIS IS THE SOUNDTRACK OF YOUR WORLD! THIS! THIIIIS IS THE SOUND OF EMPTINESS!

…pana as vedea cum le curge sange din urechi. Si i-as linge, hranindu-ma cu viata.

Enjoy the pain!

*A lot of Bach, yeah…”, you fucking piece of shit!

Nimicnicie in 12 vol.

Teribilul isi are gradele sale. Am prezentat aici pe Lanternativa multe lucruri care, pentru majoritatea, pot parea ingrozitoare: muzica interpretata la oase umane, albume dedicate la tot felul de necrofili etc. Dar oare ce este cu adevarat ingrozitor? Accidentul? Sau poate tocmai realitatea in mijlocul si marginea careia ne taraim cu totii in fiecare zi-si-noapte? O realitate pe care o luam de-a gata. Una pe care o inhalam prin toti porii. Una pe care ne-am dezobisnuit sa o privim deoarece o privim in continuu. De-atata amar de vreme. Chiar si cand dormim.

Inclin sa cred ca acesta este unul din cele mai ingrozitoare posturi de pe Lanternativa.

O imagine perfecta a universului crestin. Un gol infinit si tacut pe care pana si Vaticanul incearca sa-l creada populat de extraterestri. Poate… poate…

Golul de sus se suprapune perfect peste golul de jos.

…si spunea:

“There is a God-shaped vacuum in the heart of every person, and it can never be filled by any created thing.  It can only be filled by God, made known through Jesus Christ.”

Blaise Pascal

Ethic Cleansing

Ethic Cleansing este un proiect australian de  PE / DI.

This Means You is a performance  shaped as a “dialog” between two monologues and its focused on the looming hell of dementia and the neglect that awaits many of us in old age. Considering the increasing longevity, by the year 2050 more than 30% of the population will contract some form of dementia.

Pure death industrial nihilio-dementia drenched noise.

P.S. Pentru cei care nu stiu, Screwtape (primul vocalist) chiar lucreaza intr-o nursing home.