Tag Archives: nazi

Orsic

Maria Orsitsch

Vargr este un side-project al lui Nordvargr (Henrik Nordvargr Björkk). Sub acest nume, muzicianul norvegian a publicat vreo 6 albume, ultimul – in set de 3 CD-uri – aparand in acest an (2009):  Orsic Descending / Ave Maria / Aldebaran.

Orsic descending

Ave Maria

Aldebaran

Maria Orsic s-a nascut la Viena (dupa alte opinii, la Zagreb). Personalitate ciudata, cu o faima speciala in cadrul miscarilor oculte din cadrul Germaniei hitleriste, Orsic a intrat in atentia istoricilor, paradoxal, doar incepand cu sfarsitul anilor ’60 – cand, datorita unor studii de o calitate istorica execrabila, interesul pentru ideologia SS si relatia sa cu ocultismul si paganismul european a devenit foarte la moda. Ceea ce se stie despre dansa (cu foarte mare aproximatie) se rezuma la urmatoarele: mama sa a fost croata, iar tatal sau austriac. La inceputul sec. XX, Maria a devenit leader-ul Alldeutsche Gesellschaft für Metaphysik, societate cunoscuta si sub numele de Vril. Asemenea organizatii au fost destul de la moda, pe langa Vril mai fiind cunoscute si Thule Gesellschaft sau DHvSS (Die Herren vom Schwarzen Stein). In Vril nu puteau intra decat femei, unul din semnele distinctive ale membrelor fiind parul extrem de lung, folosit ca si mediu de comunicare – un fel de antena. Se cunosc numele a doar trei membre: Orsic, Sigrun si Traute.

In 1917, Orsic a dezvaluit faptul ca a reusit sa intre in contact cu o civilizatie extraterestra de pe Aldebaran de la care a primit diverse informatii pe care insa nu le-a consemnat nicaieri. In 1945 ea  si restul membrelor Vril au disparut complet de pe firmamentul istoriei.