Tag Archives: Moda

Jum Nakao: hainele imparatului

Designer braziliano-japonez ce creaza cu seva copacului, cu pielea pamantului, cu grosimea aerului, cu efemerul existentei. Hartia.

Jünger scria pe undeva:

Am putut sa-mi cumpar o provizie buna de hartie veche, in majoritate din secolul al XVIII-lea. Era partial legata in registre mari de contabilitate, putin folosite, asa cum am vazut la Picasso, si pe care le pot utiliza ca ierbare.

Nu stiu daca Nakao l-a citit pe Jünger, insa hartia pe care o cumpara a gasit cam aceeasi utilizare, locul plantelor fiind luat de fragilele si efemerele fiinte umane.

Site-ul artistului

Rick Owens, monstrul elegant

Rick Owens este unul dintre putinii creatori de moda care mi-au facut, din start, o impresie excelenta. Poate si datorita figurii sale absolut bestiale, fascinante. Mi-am adunat de-a lungul timpului tot felul de materiale despre Rick (printre care si un tricou) insa le-am tinut doar pentru mine, ca un fel de blazoane personale. Iata insa ca The New Yorker a prezentat in numarul sau pe martie, anul trecut, un amplu interviu cu designerul american stabilit la Paris, intr-unul din fostele apartamente al lui Chirac. Datorita acestui fapt, si a celui ca acum am blog, m-am gandit ca ar fi timpul sa vi-l introduc pe The Elegant Monster.

Continue reading Rick Owens, monstrul elegant