Tag Archives: Manufactura

Cu mana

“Am fost uimit in ce masura, in cazul acestui tanar, cunoasterea a tot ceea ce inseamna imbracaminte, felul de a te purta, tigari de foi, bauturi englezesti, cai – cunoastere pe care o poseda in cele mai mici amanunte si intr-un mod infailibil si orgolios ce ajungea sa semene cu tacuta modestie a unui savant – se dezvoltase izolat, fara a fi intovarasita de vreo cultura intelectuala. Nu avea nici cea mai mica ezitare in ceea ce priveste oportunitatea smochingului sau a pijamalei, dar nici macar nu banuia cand poti sau nu poti folosi cutare cuvant, si nici existenta regulelor celor mai simple ale limbii…” – Proust

Royal Crown Derby

Si se trezi asaaaa, cu farfuria in fata. Maica’sa ii spunea bland, cu sange printre dinti (toti avem sange printre dinti, nu se poate sa nu avem):

– Mananca!

Nu intelegea…, nu intelegea ce sa manance. Ce? Farfuria era goala. Insa ar fi vrut sa nu o supere pe maica’sa, nu?, ar fi vrut sa fie copilul ei preferat, chiar daca unic. Insa daca nu intelegi la momentul potrivit, degeaba mai intelegi dupa.

Asta insa e asaaaaa, in general. Nu era si cazul sau.

Apuca farfuria cu ambele maini si musca din flori, din pasari, dar mai ales din bordura de aur a granitei dintre farfurie si restul lumii. Aurul face bine la digestie, granita la respectul de sine, iar farfuria la potolirea foamei. Totul in jurul sau incepea sa functioneze perfect, iar mama, luandu-l de subtiori, il ridica incet si il agata de perete. Asa faceau in fiecare zi.

Site