Tag Archives: Manga

Tomohiro Hirata – Trinity Blood [2005]

Razboiul dintre vampiri si umanitate intr-o societate decadenta post-apocaliptica, splendid invesmantata. Cu toate ca aceasta serie anime a aparut cu destui ani in urma pentru a deveni extrem de cunoscuta printre iubitorii genului, mi-am asumat riscul de a o prezenta, minimalist si dupa aproape 5 ani de zile, si aici, pe Lanternativa. Fara trailer.

Intreaga serie manga poate fi citita on-line aici.

Cele 24 de episoade ale seriei animate pot fi DL in diverse calitati video (de la .avi pana la 6XDVD9) de pe diverse locatii internautice.

P.S. Prin episodul 11 se vorbeste si in romaneste: unul din personajele principale este facut, discret, dobitoc si prost.

Abara

Cu Tsutomu Nihei am facut deja cunostinta. El va fi gazda noastra si in Abara, continuarea delirului post-apocaliptic inceput in Blame! Abara pastreaza acelasi stil grafic insa nu si creaturile care populau Megastructura. Aici avem de-a face cu Gaunas – fiinte ce-si creeaza, printr-o metamorfoza stranie, un exoskeleton impenetrabil ce le permit sa intre intr-un contact nu tocmai delicat cu restul omenirii…moi. Din pacate, daca pot spune asa, seria Abara “sufera” de o abundanta de dialoguri care, uneori, o coboara intr-un mainstream suspect.

Megastructura este inlocuita in Abara de o oras compartimentat in structuri masive de talie megalitica numite sepulchers, bantuite de creaturi numite “white gauna”, gauna fiind, in vechea mitologie japoneza, o creatura de tip crustaceu ce se misca cu o viteza uluitoare, scapand astfel perceptiei vizuale. Nu insa si pentru Denji Kudo – un hibrid om/gauna – singurul care poate opri respectivele creaturi.