Tag Archives: Film

Strada din spate

La Roma exista un night club foarte trendy. Un amic a ales sa petreaca impreuna cu prietena sa cateva ore in acel local atat de renumit. Renumit si cu pretentii. Stand la intrare si asteptandu-si randul, cei doi au observat – auditiv si vizual – o chestie magnifica: nu erau admise in club decat femeile frumoase. Sau, ma rog, cele considerate a fi astfel de catre buldogii de la usa. Cele respinse se conformau fara probleme, considerand acest lucru ca fiind o chestie foarte cool si unica. Se apucau sa se refardeze, remachieze si sa-si mai scurteze din fuste. Doar-doar. Si, minune, unele treceau testul.

Jan Nepomucen Potocki [195]

195 de ani de la vindecarea de pricoliceala.

Uh, am vazut cu ceva timp in urma geniala ecranizare a lui Wojciech Has a romanului omonim a lui Potocki, Manuscrisul gasit la Saragossa.

Cautand, fara succes, informatii despre St. Parazit, am dat peste o serie de 3 articole – o blogotrilogie – dedicata lui Potocki, autorul cartii cu pricina.

Asadar, despre cel ce a fost

archeologist, adventurer, diplomat, plutocrat, polyglot, publisher, traveler, historian, geographer, novelist, socialite, philosopher and etnographer

si s-a sinucis din cauza ca se credea a fi devenit un pricolici, puteti citi urmand, discret, link-urile de mai jos.

How a party joke can ruin a continent

An interesting case of boredom

On reading: Tadpole traces, bird feet markings, twisted branches.