Tag Archives: experimental

Ivan Ladislav Galeta

Daca te dai indeajuns de mult cu capul de pereti o sa incepi sa auzi muzica, daca asculti muzica asa cum trebuie – tare – o sa-ti experimentezi vecinii.

P.S. Sa fiti cuminti si sa nu cumva sa va ascultati subbalconul, mai ales daca locuiti la etaje mai presus de 1. Sau dupaperdeaua pe lumina stinsa. Sau subpodelele, care corespund tavanului celor de jos.

Click

Zbigniew Karkowski

Probabil ca va mai aminti de Helmut Schäfer. Pentru astazi am ales sa va prezint un (fost) colaborator de-al sau: polonezul Zbigniew Karkowski.

Dincolo de faptul ca a studiat cu Iannis Xenakis, Olivier Messiaen si Pierre Boulez, ca sa-i amintesc doar pe cei mai cunoscuti, trebuie neaparat de mentionat faptul ca Zbigniew si-a inceput cariera artistica in Suedia.

In anul 2008 aparea la studioul spaniol ALKU un CD superb, rol al colaborarii dintre Zbigniew si Schäfer:

In April 2007, Helmut passed away. “Eminent Risk Factor” gathers recordings from the last 2 concerts and studio session they ever made together. [aici]

II

III

MySpace

_______________________________

Vrei sa intri in cerc?

Nu doar un post de radio minunat, Arctic Circle Radio este

an extended family of extremely talented individuals from around the world who all share the same musical vision.

ACR it’s not a promoter, not a radio station, it’s not a record label, it’s not a penguin. It’s the Arctic Circle. Will you join the circle?

Va invit sa ascultati mai jos o excelenta selectie realizata de John Chantler ce cuprinde si surprinde artisti din diverse curente electro/minimaliste (microsoud, ambient etc.) ce au fost publicati de-a lungul timpului la acest Room40:

Asa cum puteti vedea, respectiva emisiune se termina asa cum incepe, caci

every Circle is unique; formed from a guest curator’s musical landscape and they all share the same revolutionary quality: each one ends at the point where it began.

Auditie atenta cat se poate de placuta.

Spread the word

Arctic Circle website