Tag Archives: Depresie

Pimentola: Misantropolis [2007]

Bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la- la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-awesome (?):

Site

MySpace

Dauphin > Delfin > Balena

In apele nemarginite ale Oceanului traieste o balena pe nume Alice. Alice este o balena singuratica. Din 1989, de cand a fost pusa sub observatie de catre cercetatori, nu a fost vazuta niciodata in compania unei alte balene. Sau in vreun grup de balene. Intotdeauna singura.

Motivul? Asa cum stim, balenele comunica intre ele emitand sunete cuprinse intre 12 si 25Hz. Asa comunica ele. Asa se aud si se identifica una pe alta. Alice insa canta pe o frecventa de 51.75Hz. Rezultatul? Nici o alta balena nu o poate auzi. Orice incercare a ei de a comunica, oricat de disperata, ramane neauzita, neinteleasa. Cantecul sau ramane strain.

La Alice m-am gandit ascultand acest album. Charpentier, perioada baroca… Versuri luate din carti considerate sacre, in limbi astazi de negrait, litanii aduse unor personaje numite “sfinti”, prosternari in fata unor bucati de aluat numite “ostie”. Pentru cei mai multi dintre noi, asemenea lucruri sunt straine intelegerii. Ele au un mesaj, dar se pierde in gol. Neauzit. Neinteles. Aflat intr-o situatie mai tragica decat a lui Alice, eu aud cantecul ei. Si imi place, neintelegend ca el este, de fapt, o tanguire a disperarii.

Precatio pro filio Regis (H.166):

Gratiarum actiones pro restitua delphini salute (H.326):

10 (neterminat)

Atatea luni s-au scurs de la moartea unia dintre cei mai talentati designeri contemporani.  Avea 40 de ani cand a fost gasit spanzurat in apartamentul sau.

Prezentarea colectiei neterminate a lui McQueen a avut ceva din aura mistica a Absentei, a Crucii fara corp. Senzatia a fost cu atat mai puternica cu cat show-ul a fost urmarit doar de circa 10 persoane, fara muzica (in clip-urile de mai jos a fost adaugata abia dupa aceea, cu ceva timp in urma putandu-se inca urmari fara sunet), fara reporteri seminebuni, fara ecrane gigantice, fara aplauze. Intr-un show care a fost exact inversul a ceea ce el stia sa pregateasca cu ocazia lansarii fiecarei colectii, McQueen s-a simtit prezent mai mult ca niciodata.

Baroc pur, in care culoarea neagra a doliului explodeaza intr-o jerba (parut) multicolora. Daca Bizantul ar fi avut timp sa decada, sunt sigur ca intrarea sa in eternitate asa ar fi aratat.

Jan Nepomucen Potocki [195]

195 de ani de la vindecarea de pricoliceala.

Uh, am vazut cu ceva timp in urma geniala ecranizare a lui Wojciech Has a romanului omonim a lui Potocki, Manuscrisul gasit la Saragossa.

Cautand, fara succes, informatii despre St. Parazit, am dat peste o serie de 3 articole – o blogotrilogie – dedicata lui Potocki, autorul cartii cu pricina.

Asadar, despre cel ce a fost

archeologist, adventurer, diplomat, plutocrat, polyglot, publisher, traveler, historian, geographer, novelist, socialite, philosopher and etnographer

si s-a sinucis din cauza ca se credea a fi devenit un pricolici, puteti citi urmand, discret, link-urile de mai jos.

How a party joke can ruin a continent

An interesting case of boredom

On reading: Tadpole traces, bird feet markings, twisted branches.