Tag Archives: Asia

Mega-City One

Cine nu isi aduce aminte de Judecatorul Joe Dredd, the most famous of the elite corps of Street Judges that run Mega-City One? Multi isi aduc aminte… Dar nu despre politistul paros vreau sa va povestesc aici, ci despre mahalaua infecta in care el si altii ca dansul isi faceau meseria: Mega-City One.

Povesteam cu ceva timp in urma cu un amic despre planurile urbanistice de viitor ale Helsinkiului: crearea unei mega-zone urbane care sa acopere o buna parte din sudul FIN. Si ii spuneam: stii, orasul este ca oxigenul. Ceea ce iti intretine viata, te si omoara.

Cand cu peste 30 de ani in urma aparea primul numar din 2000 AD, marile aglomeratii urbane erau deja o realitate. De atunci si pana astazi:

Mega-City One nu (mai) apartine fictiunii, iar proiecte ca Shimizu Mega-City Pyramid isi asteapta constructia.

_____________________

Un articol excelent, aici.

City in a Pyramid.

Sky City 1000. Si aici.

Aleksandr Sokurov – The Dialogues with Solzhenitsyn [1999]

si spunea:

We’re flooded with so much information that there’s no room for the soul to breathe.”

Aha. Thank you for letting me know, Solzhe’…

Foarte teribil DVD-ul asta, foarte teribil. Tipul e a naibii de anti-West – asa cum ii sade bine unui / oricarui “intelectual” rus si ortodox. La el nici macar pasarile nu canta in U.S. America de Nord este o tara a tacerii.

Asa cum se stie, Solzhenitsyn asta este celebru pentru afirmatiile facute. Una dintre aceste afirmatii, referitoare nu doar la teroarea rosie, ci si la perioada contemporana in general, este urmatoarea:

Men have forgotten God; that’s why all this has happened.

Cine sunt acei Men?! Eu, tu? Vecina (pardon, ea nu-i Men, therefore not human)? Aborigenii? Peile rosii? Hai sa aratam cu degetul.

In fine, prostii. De vreti, uitati-va la film. De nu, uitati-va in jurul vostru.

___________________

Mai multe info si achizitionare, aici.