Deep drone

Deep drone este o ramura mai noua a ambientului ce lucreaza mai ales cu sonoritati de joasa / foarte joasa frecventa. Proiectele din aceasta zona sunt mai greu de identificat decat cele de drone / dark-ambient si din cauza ca multe dintre ele sunt din imensa Rusie, label-urile fiind “ascunse” dupa caractere chirilice.

Foarte recent am descoperit un tulburator proiect din aceasta arie sonora numit Solar Ocean. Originar din Chelyabinsk, muntii Ural, artistul si-a luat o responsabilitate…anti-prometeica: aceea de a ne prezenta stravechii munti ce despart cele doua continente nu de la pamant in sus, ci de la pamant in jos, in foarte jos… Acolo unde se intalnesc, intr-un ocean de magma, placile tectonice. In fond, ceea ce veti asculta mai jos nu este altceva decat dialogul dintre Evropa si Asia. Unul profund, stravechi, continuu, vibrant.

II

> Pentru ceva asemanator puteti incerca si Jacob Kirkegaard.

____________________

Si pentru ca tot am mentionat dificultatea identificarii caselor de discuri / proiectelor experimentale din Rusia, iata o mica lista cu cateva  dintre acestea:

Ostroga

Radionoise

Akpan

Vetvei

New Orthodox Line (spiritual noise) – asta chiar suna interesant si poate ca am sa dedic un post cu niste proiecte de noise / HNW crestin.