Ce era-ul (in constructie)

Dap… M-am intors acasa dupa o zi de munca. Lucram la fabrica de produs infailibilitati. Acolo lucram, alaturi de o gramada de oameni. Oamenii stateau in gramezi acolo. In movile. Printre gramezi ma strecor eu si incerc sa identific unde incep si unde se termina.

Nu e usor sa produci O infailibilitate. E un intreg proces la care se lucreaza enorm de mult timp. Enorm de mult. De aceea cei care reusesc sa primeasca un job acolo sunt siguri ca nu vor fi dati afara prea curand. Sau oricum, nu inainte de a produce macar O infailibilitate.

Acolo am lucrat.

Nu reusisem sa produc nici o infailibilitate. Altii produceau pe banda, rulanta: adevaruri politice, stiintifice, religioase. Adevarurile trebuiau rulate, iar miezul pastrat gol. Teribil ce veselie era acolo. Iar eu eram trist ca o aspirina neinghitita. De ce nu imi iesea?! Cum altii puteau, iar eu nu? Era mai important “cum-ul”, sau “de ce-ul”? Vroiam sa stiu, iar cu ceea ce aveam sa aflu sa rulez prima mea creatie: un mod infailibil de a crea infailibilitati.

A durat prea mult…

Mi-am dat seama, dupa cativa ani, ca, de fapt, ceea ce produceau ei nu erau infalibilitati. “Cineva”, o movila, crease una, odata cu fabrica. Noi, ceilalti, produceam variatiuni. Era o concluzie taboo.

Pentru a fi angajat, nu trebuia sa te indoiesti. Trebuia sa crezi!

La fabrica nu exista miezul noptii. Miezul zilei. Miez de paine. Nu.

7 thoughts on “Ce era-ul (in constructie)

  1. Nu pot sa contest adevarul celor scrise. Nici urma cât neghina de întrebari sau îndoieli.

    Declar acest post infailibil :D.

  2. Incerc sa vizualizez tristetea unei aspirine neinghitite :)

    Apropo, in acest text scris cu nerv mi se pare ca semeni putin cu “personajele” de care m-am ocupat pe blog … colectionarul de iluzii, vazatorul de vise, valetul de pica ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>