Cazzodio

NSPE aka SS (national-socialist power electronics sau, mai pe scurt, Satanic Skinhead).

Ca si in curentul BM, si scena noise a dezvoltat laturi politice extreme, in special de coloratura NS, membrii acestor grupari ramanand destul de obscuri chiar si in interiorul obcurei scene power noise / death industrial. Motivele pentru care aceste asocieri devin posibile si chiar predictibile nu sunt greu de identificat: distanta elitista pe care aceste curente o iau fata de mainstream, filosofia de tip gnostic / nihilist – cu toate riscurile pe care le comporta folosirea termenului gnostic – cu care acest curent artistic este infuzat si, nu in ultimul rand, faptul ca NS a fost, spre deosebire de comunism, un curent politic care sprijinea – aparent – organizarea traditionala a societatii.

Pentru cunoscatorii limbii italiene, numele Cazzodio are o incarcatura destul de puternica. La fel ca si titlul acestui album, ce s-ar putea traduce, in varianta Lupului de gheata, prin directions towards  a negative practice.

Dincolo insa de stofa politica cu care se vrea a fi invesmantat, d.p.d.v. artistic Cazzodio nu deziluzioneaza. Dimpotriva. Creatiile sale – un mix interesant intre power noise si death industrial – nu sunt (si) altceva decat sunetul unei civilizatii in cadere libera, una pe ale carei ruini singurul sunet posibil ramane cel al Distorsionarii.

Waste:

Geometrie d’odio:

Naked Lie: