Bloguri gratis

Blogurile… Au deja peste 10 ani de cand au impanzit Web-ul. Media le ridica in slavi, indivizii au cate 3-4, institutiile au si ele blogurile lor si tot asa. Fiecare dintre noi are lista sa de bloguri preferate / blogul sau preferat. Sau nu.

Cele mai renumite platforme de blogging sunt gratuite. Intrebarea pe care as dori sa o pun blogosferei este una simpla:

Daca incepand de maine ar trebui sa platiti lunar o suma derizorie pentru a vizualiza blogul preferat, ati face-o?

9 thoughts on “Bloguri gratis

 1. Buna intrebare.

  Este atat de multa informatie gratuita pe internet incat te gandesti daca are rost.
  Depinde ce face pe fiecare din noi sa apreciem un blog. Pentru mine nota personala e destul de importanta…blogurile preferate care le consider foarte bune sunt destul de subiective, dar sunt si putine, asa ca poate pentru o parte din ele din ele as plati. Depinde probabil si cat le-as simti lipsa dupa ce nu as mai avea acces la ele :)

 2. Oamenii au o latura care se numeste „motivatie intrinseca”. banii pot elimina acest gen de motivatie, reducandu-le libertatea. nu cred ca as da bani ca sa citesc un blog conditionat de vreo taxa, oricat de mica (caci nu e vorba de plata in sine). uita-te la Wikipedia – a violat legile economiei, un model de afaceri in care nu circula bani si care a expulzat de pe piata Microsoft-ul. bineinteles ca daca vreau sa fac performanta n-o sa consult wikipedia ci ma voi ingropa in biblioteci. dar, daca vreau sa stiu ceva pe moment, voi consulta „the free encyclopedia that anyone can edit”. la fel si cu blogurile…

 3. Nope. Nu as plati sa le citesc. In schimb, as fi de acord sa dau bani sa imi scriu blogul (you know, if there weren’t to be free hosting, I’d be willing to pay for this privilege)

 4. @ murdoc:

  Am inteles. Asta te-ar obliga la o selectie, nu?

  @ Turambar:

  Te salut!

  Am inteles. Deci nu ai plati sa citesti, dar ai plati pentru hostingul propriului tau blog, care ar continua sa fie free though.

 5. Stimabililor, dupa umila mea opinie accesul la bloguri ar trebui sa fie – in viitor – cu plata. Eu personal as plati bucuros 5 $ pentru a accesa blogurile mele preferate. Cateva motive:

  1. Cunosc persoane care, din pasiune pentru ce fac, isi salveaza ultimul ban pentru a putea crea ceva special / frumos. Sau isi taie din timpul lor liber pentru a putea scrie ceva / despre ceva pe blogul lor. Consider ca e foarte ok ca efortul lor sa fie rasplatit.

  2. Banii sa merga la ei pentru ceea ce fac ei, si nu sa castige din arborarea de reclame idioate propuse de Google & Co. In plus, pe multe bloguri pe care eu le consider calitative, asemenea add-uri nici nu exista. Ca sa nu mai spun ca o multime de bloggeri fac gramezi de bani din add-uri, postand zilnic numai mizerii.

  3. Platind pentru accesul la bloguri suntem “fortati” sa recurgem la o filtrare atenta a numarului lor – pe criterii pe care fiecare le considera obiective.

  4. Massele nu cauta calitate. Internetul liber-socialist nu are nimic de-a face cu acest concept: calitate. Ne aducem cu totii aminte de proiectul Nupedia – un gen de Wikipedia serioasa. A disparut dupa doar cateva articole. De ce? Pentru ca informatia de calitate se plateste. Informatia de calitate, chiar si gratuita, nu intereseaza pe aproape nimeni. Intotdeauna a fost asa, va fi asa cat o fi lumea asta.

  A accesa un blog este, cred, ca si cum ai participa la un concert live. Il sustii pe artist pentru ca iti place si nu pentru ca te obliga cineva sa o faci [sau pentru ca cineva castiga pe spinarea ta bani (asa cum se intampla cu add-urile)].

  Daca ar fi sa consider un model economic interesant – nu revolutionar, urasc cuvantul asta! – m-as opri un pic asupra acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>